My Esel #woodvibrations

My Esel

My Esel Houten E-bikes

My Esel Houten E-bikes, binnenkort in het assortiment van Zamobri. De schitterende houten fietsen van My Esel geven u geen good vibrations, maar woodvibrations! Op deze pagina stellen wij dit merk aan u voor.

My Esel maakt al haar e-bikes in Oostenrijk en deze vallen op door hun houten frame. Elke My Esel fiets is gemaakt en samengesteld uit het hout van langzaam groeiende, lokale bomen uit Oostenrijk. Voor de kern gebruikt My Esel hiervoor licht berkenhout. Zij verkrijgen de hoge stijfheid door meerdere lagen te lijmen. Voor de buitenkant gebruiken zij voornamelijk essen- en walnoot-hout. My Esel gebruikt voor haar e-bikes alleen hout uit duurzame bosbouw met het bijbehorende PEFC-certificaat.

My Esel Houten E-bikes, Unieke fietsen uit Oostenrijk

Waarom Hout?

Hout is voor My Esel het perfecte materiaal voor een fiets-frame. Want, hout absorbeert vibraties en schokken optimaal. Dit resulteert in een exceptioneel comfort. Daarnaast zijn houten e-bikes licht, robuust en geschikt voor alledaags gebruikt. My Esel heeft modellen voor elk type gebruik, of het nu in de stad is of off-road.

“Wij houden van hout omdat het duurzaam is als grondstof, en de lokale verwerking versterkt de toegevoegde waarde van een complete regio en het zorgt voor werkgelegenheid.”

Christoph Fraundorfer en Heinz Mayrhofer, de oprichters van My Esel.
Christoph Fraundorfer en Heinz Mayrhofer de oprichters van My Esel Houten E-bikes

My Esel groeit in Oostenrijk

De regio is belangrijk voor My Esel. Alle know-how en de complete productie van de My Esel E-bikes worden gedaan in Oostenrijk. Elke fiets is gemaakt en geassembleerd van het hout van langzaam groeiende, lokale bomen in Oostenrijk.

De frames worden vervaardigd in samenwerking met een handvol kleinere en grotere bedrijven. Alle houten frames en Esels worden vervolgens in Traun, Oostenrijk exclusief door fietsenmakers met jarenlange ervaring in de eigen productiehal met de hand geassembleerd – elke My Esel die de hal verlaat verlaat wordt vooraf getest!

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over My Esel kijkt u dan op de website https://www.my-esel.com

Bent u op zoek naar een mooie My Esel e-bike, bekijk dan de My Esel fietsen in ons assortiment.

Made in Austria
Eurobike Award Winner 2019
German Design Award Winner 2019

De feiten op een rijtje

My Esel harde feiten